Etusivu » Johtaminen ja coaching » Miksi asiantuntijat pyrkivät välttämään yhteistoimintaa ja ns pehmeä johtaminen on haitta?

Kommentit

Miksi asiantuntijat pyrkivät välttämään yhteistoimintaa ja ns pehmeä johtaminen on haitta? — 2 kommenttia

  1. Mielestäni pehmeä johtaminen ei tarkoita heikkoa johtamista. On perusasia ymmärtää liike-elämän lainalaisuudet ja mielestäni liian helposti mennään kovaan manageeraukseen liian helposti koska se on helpompaa kuin laittaa itsensä johtajana peliin. Tämän seurauksena sitten Suomessa työhyvinvointi ja tuottavuus ovat mitä ovat.

    • Pehmeällä johtamisella tässä tarkoitetiin, että johtamisella pyritään tekemään työntekijöistä kavereita keskenään. Kaverit eivät halua toimia tavalla, jonka arvelevat voivan loukata kaveria ja asettavan kaverisuhteen vaaraan. Kaverisuhde rajoittaa yhteistoimintaa. Esimerkkinä vaikapa, että toinen jättää työnsä tekemättä ajoissa, jonka seurauksena kaverille tulee vaikeuksia, mutta hän ei uskalla puuttua asiaan kaverisuhteen menettämisen pelosta. Tällöin kaverisuhde ei edistä yhteistoimintaa vaan haittaa sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>