Tutkimusten mukaan esimiehen myyjille antama henkilökohtainen valmennus on vaikuttavin keino nostaa myynnin tuloksia.

Myönteiset vaikutukset eivät jää pelkästään numeroiden paranemiseen sillä henkilökohtainen valmennus nostaa myyjien tyytyväisyyttä. Valmentava esimies saa hyvät myyjät jäämään taloon. Huono saa heidät lähtemään. Se johtuu siitä, että myyjät arvostavat esimiestä, joka auttaa heitä saavuttamaan ja kehittymään. Esimies hyötyy kun alaiset pärjäävät paremmin.

Myynnin esimiehen valmentaessa hän työskentelee myyjien kanssa jakaen osaamistaan, tietojaan, näkemyksiään ja kokemuksiaan. Tarkoitus on parantaa myyjien myynnillistä käytöstä.

Myynnillistä käytöstä on se, mitä myyjä tekee saadakseen kauppoja.

Millaista myyjien myyntivalmennus on?

Jotkut esimiehet sanovat valmentavansa jo. Heille valmennus on keskusteluja ja suunnittelua yhdessä myyjien kanssa. Tarkoitus on sopia miten toimitaan. Usein esimies sanoo mitä myyjän on tehtävä ongelmalle.

Se ei ole valmennusta sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se ei muuta myyjien käytöstä. Seuraavalla kerralla on esimiehen on sovittava uudelleen samalla tavalla. Käytöstä muuttaa, että myyjä keksii omia uusia ratkaisuja.

Oikeassa valmennuksessa myyjä tekee seuraavalla kerralla paremmin. Hän on oppinut valmentavan esimiehen ansiosta. Siksi myynti kasvaa.

Myyjän oppiminen edellyttää, että hänen on ensin ajateltava uudella tavalla. Saatava idea. Ideasta jalostuu toimintaa ja kun myyjä on toiminut muutamia kertoja uudella tavalla, hän on oppinut.

Valmentamisessa on kyse siitä, että myyjät oppivat paremmiksi myyjiksi ja valmentava esimies oppii  paremmaksi johtajaksi.

Siksi valmennuksella on suuri vaikutus myynnin tuloksiin.

Valmennukseen läheisesti liittyviä nimityksiä ovat osaamisen kehittäminen, innovaatiot, luovuus, tietotyön johtaminen … Ne ovat asioita, joita esimies kehittää valmentaessaan myyjiä.

On selvää, etteivät myynnin esimiehet ole itsestään selvästi hyviä myyjien valmentajia. Siksi he tarvitsevat valmennusta tullakseen valmentajiksi. Siitä tulee nimitys valmentajan valmennus, englanniksi se on coach-the-coach, joka tarkoittaa myynnin esimiehen valmennusta valmentamaan omia myyjiään.

Minulla on yli 20 vuoden kokemus esimiesten ja myyjien valmentamisesta. Olen opiskellut jatkuvasti lisää. Olen Suomen Coaching-yhdistyksen sertifioima valmentaja. Olen myös sertifioitu DiSC käyttäytymistyylien valmentaja. Lisäksi työskentelen monin eri tavoin myynnin kehittämisen alueella. Olen työskennellyt myynnissä ja markkinoinnissa Euroopassa, Aasiassa ja Amerikoissa.

Olen nyt kehittänyt ohjelman jonka avulla voit saada myyjien johtamisesta parempaa. Samalla kehityt itse johtajana ja esimiehenä. Saat alaistesi arvostuksen ja kunnioituksen.

Entä kuinka valmentajan valmennus käytännössä tapahtuu?

Lyhyt vastaus on, että se tapahtuu henkilökohtaisissa valmennustuokioissa. Pidämme niitä 1-3 viikon välein noin kaksi tuntia kerrallaan.

Aloitamme sinun tilanteestasi ja mitä ajattelet haluavasi saada aikaiseksi. Autan sinua kehittämään aiheet myyjiesi valmentamiseen. Autan sinua kehittämään myös sen miten miten käsittelet aiheita myyjien kanssa toimiessasi.

Hyvä tapa päästä alkuun on sopia aika lyhyelle puhelinkeskustelulle. Voit kertoa tarpeistasi ja kerron millaista valmentavan esimiehen valmennus on.

Soita 040 550 9200 tai lähetä s-postia osoitteella heikki.luoma[attä]actional.fi.