Etusivu » Johtaminen ja coaching » Miksi Kimi Räikkösen suuri palkka ihastuttaa, mutta pääjohtajan suuri palkka vihastuttaa?

Kommentit

Miksi Kimi Räikkösen suuri palkka ihastuttaa, mutta pääjohtajan suuri palkka vihastuttaa? — 2 kommenttia

  1. Olen pohtinut onko yritysjohdon työ sitteenkään niin luovaa kuin yleensä esitetään. Yleisesti en usko, että yritysjohto on hyvä luomaan strategioita, sillä he ovat usein aivan liian kaukana asiakkaistaan ja viettävät liian vähän aikaansa asiakkaittensa kanssa. Pikemminkin strategiat syntyvät yrityksen muilla tasolla kokemuksen kautta, kun havaitaan mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi. Hyvä ja ”luova” yritysjohto kirjaa nämä havainnot ja laatii hyväksi havaittujen toimintojen pohjalta strategian. Mitä palkitsemiseen tulee, on monien yritysten johtajien palkitsemiset ylimitoitettuja suhteessa todelliseen työpanokseen ja muiden henkilöiden työpanoksen palkitsemiseen, puhumattakaan kaikkien työpanosten vaikutus tulokseen. Suuryrityksissä palkitsemisten erot ovat jo kauan sitten saavuttaneet älyttömät erot. Tähän vaikuttanee myös tosiasia, että yritysjohdolla on usein taipumus kirjata ansiokseen menestystä, joka perustuu pelkästään sattumaan.

    • Kiitos kommentistasi Robert. Yrityksen kyky toteuttaa strategiaa muokkaa yritysjohdon laatimia strategioita. Implementaatio ja suunnittelu vaikuttavat toinen toisiinsa.

      Yritysjohdon palkkioiden peruste voi olla työn pitkä aikajänne, mikä aiheuttaa monimutkaisuutta ja lisää työn vaikeutta. Vaikeasta työstä maksetaan enemmän kuin helposta. Onko palkkio sitten oikeassa suhteessa työn tuloksiin on kysymys, johon voi olla monia vastauksia. Yksi keino lisätä tuloksia on, että vastuu teoista seuraa tekijää pitkällä aikajänteellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>