Etusivu » Myynti ja markkinointi » Tätä myynnin valmentajat eivät halua sinun tietävän

Kommentit

Tätä myynnin valmentajat eivät halua sinun tietävän — 3 kommenttia

 1. Erinomainen aihe, Heikki. Minä en edes suostu myymään hengennostatusvalmennuksia tästä syystä, vaikka niitä välillä kysellään. Katso leffa tai mene kirkkoon, jos kaipaat sellaista. Pääset halvemmalla.

 2. Miten sinun valmennus eroaa näistä muista? Olet oikeassa ettei myyntivalmennus toimi, ellei se ole säännöllistä…

  Mutta siinä on myös se mikä on koulutettavien motiivi oppia uutta. Jos joku tietää minua enemmän myynnistä, niin todellakin kuuntelen! Ja otan opikseni. Siis on paljon mitä voi oppia valmennuksen aikana jos on kiinnostunut aidosti.

  Yli kymmenen vuoden takaisesta Trainer’s Housen koulutuksesta vieläkin muistan jotakin, koska minua kiinnostaa myynti ihan psykologian takia, olen erittäin kilpailun haluinen ja mitä enemmän myyntiä sen enemmän rahaa.

  Itse en ymmärrä miksei joku haluaisi käyttää kaikkia keinoja siihen, että samalla työajalla tienaisi paremmin?

  Siis liukuhihnalla ollut sen verran, että arvostan; voin vaikuttaa mitä tienaan per tunti!

  • Kiitos paljon Pasi kommentistasi.

   Myyntivalmennus on opettamista ja kouluttamista, mihin on lisätty myyntiharjoituksia. Näin periaatteessa, vaikka kai moni kouluttaja kutsuu koulutuksiaan valmennuksiksi, vaikka niihin ei kuulu harjoituksia. Valmennus kun on hienompi kuin koulutus.

   Koulutus vaikuttaa kuitenkin heikosti ja se koskee myös johtamiskoulutuksia. Koulutus antaa tietoa, mutta ei välttämättä taitoa tehdä. Myyjät tietävät oman myyntiympäristönsä, asiakkaat, tuotteet ja myyntistrategian kouluttajaa paremmin, eivät ole eilisen teeren poikia. Kun suhde on opettaja ja oppilas niin oppilaan oma osaaminen jää usein huomiotta.

   Paras vaikutus on kun uusi asia ratkaisee oikeasti myyjän akuutin ongelman tai haasteen, jolloin myyjä käyttää uutta asiaa soveltaen sitä omassa myyntiympäristössään, kokee ehkä uuden asian hyväksi ja jatkaa sen soveltamista tai parantaa sitä.

   Olen kouluttanut aikaisemmin, mutta nykyään valmennan henkilökohtaisesti ja ryhmissä. Se ei ole opettamista, eikä se ole sitä, että kertoisin ratkaisun, vaan sitä, että yhteistoiminnassa keksitään ratkaisu ajankohtaiseen myyjän tai myyjien ongelmaan. Parasta on kun tekijät keksivät itse ja minä myös kysyn esim, että voisiko tämä tai tämä olla toimiva.

   Onnistuinko vastaamaan vai menikö pieleen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>