Actional Oy auttaa yritysjohtoa nostamaan ylärivin tuloksia laajasti ja syvällisesti. Asiakkaat myyvät ja markkinoivat toisille yrityksille teknologiaa tai asiantuntijapalveluja Suomessa tai ulkomailla.

Tunnen hyvin myyntitoiminnan lainalaisuudet, coachaavan eli valmentavan johtamisen ja kuinka ne liitetään yrityksen strategian toteutukseen. Siksi osaan toimia monipuolisesti ja pystyn auttamaan vaikeiden myyntiin liittyvien haasteiden ratkaisemisessa.

Konsultoinnissa ja coachauksessa filosofiani on:

  • Todellisuuden mahdollisimman tarkka tunnistamisen juuri sellaisena kuin se on, on avain onnistuviin ratkaisuihin.
  • Se mikä on totta ja todellista on myös rehellistä.
  • Jokaisella meistä on potentiaalia, mutta emme aina tunnista sitä. Oman potentiaalin käyttö palkitsee käyttäjänsä henkisesti.
  • Mikään ei muutu ellei siihen puutu. Ongelmaa ei pidä jättää kasvamaan.
  • Jokainen ihminen ansaitsee arvostuksen ja kunnioituksen jossakin asiassa. Kukaan ei ole täysin huono.
  • Ideat ovat arvokkaita vain toteutettuina. Teot ratkaisevat.


Edellä mainituilla periaatteilla olen pärjännyt ja saanut asiakkaille aikaan merkittäviä tuloksia.

Eroan kilpailijoista siinä, että asiakas saa minut. Kilpailijoillani on seniori, joka myy hankkeen, mutta asiakas saa juniorin, joka tekee hankkeen.

Tausta

Actional Oy on vuonna 1992 perustamani yritys. Sitä ennen oli ollut kansainvälisessä markkinoinnissa ja myynnissä kolmessa yrityksessä. Olin myynyt ja markkinoinut Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Oseaniassa automaatiota ja järjestelmiä.

Ryhdyin amerikkalaisten Helsingissä omistaman konsultointiyrityksen konsultiksi pahimman laman aikaan. Omalla kohdalla kuuluisa lama meni ohi huomaamatta. Konsultointi tuntui omalta, se oli jännittävää ja haasteellista ja syntyi merkittäviä tuloksia.

90-luvun puolivälissä internet-oli tuloillaan ja ajattelin, että se muuttaa yritystenkin toimintaa. Vaihdoin internet-konsultointiin ja kiivaimman hypetyksen aikaan olin nettikonsultointia harjoittavissa firmoissa mm konsulttina, johdin projekteja, myin projekteja ja hoidin kumppanuuksia. Joskus kaikkea noita samaan aikaan. Lopulta olin mobiiliohjelmistoja tekevän yrityksen toimitusjohtajana.

En kuitenkaan viihtynyt ja vuosituhannen alussa palasin kokopäiväisesti oman firman palvelukseen. Sen jälkeen olen tehnyt satoja pieniä ja suuria konsultointi ja coachaushankkeita mm IT-alalla, media-alalla, vakuutusalalla ja koneenrakennuksen puolella. Pisin asiakassuhteeni on kestänyt 14 vuotta.

Aloitin hiljattain johdon ja asiantuntijoiden suorahaun Patrio Oy Ab:ssa. Suohaku yhdistyy hyvin coachaukseen ja konsultointiin, mitä jatkan edelleen.

Koulutukseltani olen DI ja MBA Aalto yliopiston Teknillisestä korkeakoulusta. Lisäksi olen opiskellut konsultointia ja coachausta Englannissa ja USA:ssa ja olen sertifioitu DiSC valmentaja, Suomen Coaching-yhdistyksen sertifioima coach, olen suorittanut PKT-säätiön tutkinnot EuroBUNT (yritystoiminnan kehittäminen) ja Guideline (strategian kehittäminen). Opiskelen jatkuvasti lukemalla alani kirjoja ja artikkeleita.

Heikki Matias Luoma
p. 040 550 9200
heikki.luoma(at)actional.fi

Actional Oy
Hepokalliontie 2
FIN-00850 HELSINKI