Etusivu » Johtaminen ja coaching » Johtaja on toivon kauppamies

Kommentit

Johtaja on toivon kauppamies — 5 kommenttia

  1. Jykevää asiaa. Joukkoja johdetaan omalla esimerkillä edestä. Yhtä aikaa tietenkin tavan kanssa kannattanee olla huolellinen. Reserviupseerikoulu on tuhonnut turhan monta lupaavaa pomoa tässäkin maassa.

  2. Tuon Anttonin mainitseman koulun aiemmin (vk 162) käyneenä muistan kyllä asian hieman toisin. Kyllä ne oli ne teidän molempien mainitsemat rohkeus, esimerkki ja edestäpäin johtaminen joilla ainakin silloin mentiin.
    Johtaminen on paitsi oman osaamisen (itsestään selvää?)myös oman persoonan kautta toimimista. Oma rohkeus, oma visio ja omat arvot on pakko olla kunnossa, muuten johtaminen on helposti tempoilevaa ja epäjohdonmukaista. Samoin se kirottu epäonnistumisen pelko estää johtajaa itseä monesti asettumasta aidosti luomaan muille onnistumisen edellytyksiä.

  3. Mukavan selkeäsanaisesti aukaistu tärkeitä asioita, blogisi todellakin luo ajatuksia arjen pyörteisiin. Omalle osalleni tietenkin osuva esimerkki myös ohjelmoinnin pyörteistä, välillä on toivo koetuksella, mutta pitää vain uskoa ja tietää, että onnistuneita versioitakin on saatu lyhyessä ajassa ulos.

  4. Juuri näin. Erinomainen lastu, Heikki.

    Tästä syystä johtajan, ja erityisesti toimitusjohtajan, työ on äärimmäisen yksinäistä. Salaisuudet ja pelot on pidettävä piilossa. Joukoille on esiinnyttävä vakuuttavana, vaikka oma usko olisi kuinka koetukselle. Pahimmillaan on valehdeltava ja kiellettävä totuus. Ehkä jopa koko kansan edessä. Ja harvoinpa tällaisista asioista voi sparrailla kenenkään kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>